Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz gdy młodej kapustki nie brakuje, taka zupka to pyszny pomysł na obiad :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336647
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3793
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422907
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2518
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336647
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3793
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422907
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2518
Składniki
Boczek i żeberka zalewamy ok 3l wody i powoli gotujemy. Po zagotowaniu dodajemy włoszczyznę (zostawiając 2 marchewki), dorzucamy kilka ziaren ziela i 2 liście laurowe, solimy i pieprzymy. Kiedy warzywa będą prawie miękkie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę pokrojoną w plasterki. W między czasie siekamy kapustę i dodajemy do zupy. Pod koniec gotowania dorzucamy posiekany pęczek koperku. Jeśli zupa tego wymaga można doprawić maggi. Żeberka w miarę możliwości obieramy, boczek kroimy w kosteczkę i dorzucamy do zupy. Pycha!
Opcjonalnie można zupkę zabielić śmietanką :) Smacznego!