Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz gdy młodej kapustki nie brakuje, taka zupka to pyszny pomysł na obiad :)
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 464
W 7. odcinku show Mateusza Gesslera "Para do gara. Ona mówi on gotuje" przeds...
Odsłon: 42
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 464
W 7. odcinku show Mateusza Gesslera "Para do gara. Ona mówi on gotuje" przeds...
Odsłon: 42
Składniki
Boczek i żeberka zalewamy ok 3l wody i powoli gotujemy. Po zagotowaniu dodajemy włoszczyznę (zostawiając 2 marchewki), dorzucamy kilka ziaren ziela i 2 liście laurowe, solimy i pieprzymy. Kiedy warzywa będą prawie miękkie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę pokrojoną w plasterki. W między czasie siekamy kapustę i dodajemy do zupy. Pod koniec gotowania dorzucamy posiekany pęczek koperku. Jeśli zupa tego wymaga można doprawić maggi. Żeberka w miarę możliwości obieramy, boczek kroimy w kosteczkę i dorzucamy do zupy. Pycha!
Opcjonalnie można zupkę zabielić śmietanką :) Smacznego!