Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz gdy młodej kapustki nie brakuje, taka zupka to pyszny pomysł na obiad :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3614
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3782
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 349
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 640
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3614
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3782
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 349
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 640
Składniki
Boczek i żeberka zalewamy ok 3l wody i powoli gotujemy. Po zagotowaniu dodajemy włoszczyznę (zostawiając 2 marchewki), dorzucamy kilka ziaren ziela i 2 liście laurowe, solimy i pieprzymy. Kiedy warzywa będą prawie miękkie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę pokrojoną w plasterki. W między czasie siekamy kapustę i dodajemy do zupy. Pod koniec gotowania dorzucamy posiekany pęczek koperku. Jeśli zupa tego wymaga można doprawić maggi. Żeberka w miarę możliwości obieramy, boczek kroimy w kosteczkę i dorzucamy do zupy. Pycha!
Opcjonalnie można zupkę zabielić śmietanką :) Smacznego!