Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz gdy młodej kapustki nie brakuje, taka zupka to pyszny pomysł na obiad :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 350
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 350
Składniki
Boczek i żeberka zalewamy ok 3l wody i powoli gotujemy. Po zagotowaniu dodajemy włoszczyznę (zostawiając 2 marchewki), dorzucamy kilka ziaren ziela i 2 liście laurowe, solimy i pieprzymy. Kiedy warzywa będą prawie miękkie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę pokrojoną w plasterki. W między czasie siekamy kapustę i dodajemy do zupy. Pod koniec gotowania dorzucamy posiekany pęczek koperku. Jeśli zupa tego wymaga można doprawić maggi. Żeberka w miarę możliwości obieramy, boczek kroimy w kosteczkę i dorzucamy do zupy. Pycha!
Opcjonalnie można zupkę zabielić śmietanką :) Smacznego!