Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z kapustą tworzą dobre smaki, do tego boczek oraz przyprawy i obiad w formie zupki ugotowany. Taki kapuśniak jest bardzo zdrowy i zaspokoi nasze głody.
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7033
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6091
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1799
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7033
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6091
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1799
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać dowolne mięso ( u mnie kostki żeberkowe ) oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości mięsa na kościach, następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie oraz liście laurowe, gotować do miękkości ziemniaków.
W miedzy czasie gdy ziemniaki się gotują, pokroić grubiej boczek i go podsmażyć na rumiano. Następnie dodać kapustę pokrojoną drobno i gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty. Gdy kapusta jest już dość miękka dodać wcześniej usmażony boczek i jeszcze chwile pogotować.
Kapuśniak zawsze podaję z dużą ilością pieprzu ziołowego bo wtedy najbardziej nam smakuje polecam serdecznie. Wszystkie foto co jak robione znajdziecie na moim blogu.