Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 761 Ocena: 5059
Dodano: 20.01.2020
Odsłon: 5602
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać dowolne mięso ( u mnie kostki żeberkowe ) oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości mięsa na kościach, następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie oraz liście laurowe, gotować do miękkości ziemniaków.
W miedzy czasie gdy ziemniaki się gotują, pokroić grubiej boczek i go podsmażyć na rumiano. Następnie dodać kapustę pokrojoną drobno i gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty. Gdy kapusta jest już dość miękka dodać wcześniej usmażony boczek i jeszcze chwile pogotować.
Kapuśniak zawsze podaję z dużą ilością pieprzu ziołowego bo wtedy najbardziej nam smakuje polecam serdecznie. Wszystkie foto co jak robione znajdziecie na moim blogu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)