Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Składniki
Kapustę* pokroić, wrzucić do garnka z pozostałymi składnikami, oprócz cebuli i kiełbasy, które pokrojone w kostkę podsmażamy, a następnie dorzucamy do reszty. Dolewamy wodę i gotujemy, aż kapusta zrobi się miękka. Jeśli wyjdzie zbyt gęste, dodać jeszcze wody. Doprawić solą i pieprzem do smaku. *Ja kapusty nie płuczę, bo lubię, jak zupa jest dosyć kwaśna, ale płukanie jak najbardziej wskazane, jeśli nie chcemy by zupa była za kwaśna.