Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1154
Dodano: 04.10.2011
Odsłon: 7610
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Kapustę* pokroić, wrzucić do garnka z pozostałymi składnikami, oprócz cebuli i kiełbasy, które pokrojone w kostkę podsmażamy, a następnie dorzucamy do reszty. Dolewamy wodę i gotujemy, aż kapusta zrobi się miękka. Jeśli wyjdzie zbyt gęste, dodać jeszcze wody. Doprawić solą i pieprzem do smaku. *Ja kapusty nie płuczę, bo lubię, jak zupa jest dosyć kwaśna, ale płukanie jak najbardziej wskazane, jeśli nie chcemy by zupa była za kwaśna.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

babciaaneczka 05 października 2011Zgłoś do usunięcia
Kapusty kiszonej nigdy nie powinno się płukać, bo niszczy się w ten sposób zawarte w niej witaminy, a jeśli jest za kwaśna, to trzeba tak manewrować przyprawami i dodatkami, żeby złagodzić kwaśny smak.2 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 04 października 2011Zgłoś do usunięcia
Prawda,kapuśniak powinien być kwaśny2 Kto głosował? | Odpowiedz