Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na takie jedzenie które dziś zrobiłam, przypomniały mi się od razu lata dzieciństwa często nam mama tak gotowała jest przepyszna. Jeśli już tak ktoś jadł to wie jaki to smak. Ja osobiście wolałabym z kapusty kiszonej ale mąż uwielbia z kapusty słodkiej więc mu ugotowałam aby ucieszył swoje podniebienie.
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2627
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 313
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 182
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3171
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2627
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 313
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 182
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3171
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać umyte skrzydełka ( miałam mrożone ) oraz marchew pokrojoną dowolnie.
Gotować do miękkości skrzydełek, gdy już skrzydełka są miękkie wyjąć je z wywaru, ostudzić i oddzielić mięso od kości.
Na wywar wrzucić poszatkowaną kapustę i ją po gotować doprawiając do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki.
Gdy kapusta jest już miękka dodać oskubane mięso i nadal gotować na wolnym ogniu.
Po chwili dodać majeranek chwilę po gotować ( cały czas gotowałam z przykrytą pokrywką ).
Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojony koper i całość po gotować już bez pokrywki.
Taką kapustę podałam z ugotowanymi całymi ziemniakami.