Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie to golonki miały być tak zwyczajnie zjedzone, jednak przyszedł czas, kiedy naszła ochota na kapuśniak. Wyszedł niesamowicie aromatyczny.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24419
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 341
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 380
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24419
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 341
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 380
Składniki
Jarzyny ścieramy, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, golonki, zalewamy zimną wodą (1,5-2 l), dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pół łyżeczki soli, zagotowujemy, dodajemy odciśniętą z soku i pokrojoną na mniejsze kawałki kapustę. Gotujemy 10-15 min, po czym dodajemy sok z kapusty (ilość zależna od preferencji smakowych). Gotujemy do miękkości warzyw. Mięso wyciągamy, dzielimy na mniejsze kawałki. Zupę doprawiamy do smaku mielonym kminkiem, solą i pieprzem.