Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo prosta do przygotowania zupa. Jest smaczna i lekka.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 69
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 69
Składniki
Cebulę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Mięso rozdrobnić. Warzywa dodać do bulionu, wywaru powinno być 2-3 cm ponad składniki zupy. Do zupy dodać też ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz do smaku. Warzywa gotować 10min i po tym czasie dodać poszatkowane kiszoną kapustę, jeśli kapusta jest zbyt kwaśna przed dodaniem do zupy należy opłukać ją pod bieżącą wodą. Całość gotować do miękkości warzyw. Na koniec dodać rozdrobnione mięs oraz przecier pomidorowy, wymieszać, w razie potrzeby doprawić.