Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo prosta do przygotowania zupa. Jest smaczna i lekka.
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 143
Szukasz szybkiej, a zarazem pożywnej przekąski do pracy? Nasza lekka sałatka...
Odsłon: 770
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 143
Szukasz szybkiej, a zarazem pożywnej przekąski do pracy? Nasza lekka sałatka...
Odsłon: 770
Składniki
Cebulę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Mięso rozdrobnić. Warzywa dodać do bulionu, wywaru powinno być 2-3 cm ponad składniki zupy. Do zupy dodać też ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz do smaku. Warzywa gotować 10min i po tym czasie dodać poszatkowane kiszoną kapustę, jeśli kapusta jest zbyt kwaśna przed dodaniem do zupy należy opłukać ją pod bieżącą wodą. Całość gotować do miękkości warzyw. Na koniec dodać rozdrobnione mięs oraz przecier pomidorowy, wymieszać, w razie potrzeby doprawić.