Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popełniliśmy przepyszną zupę, która dzień po przygotowaniu jest jeszcze lepsza.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 247
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2736
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 882
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1633
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14394
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 247
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2736
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 882
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1633
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14394
Składniki
Mięso zalewamy zimną wodą, dodajemy obrane jarzyny, por, liście laurowe, ziele angielskie, płaską łyżeczkę soli, zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Gotujemy pod przykryciem przez godzinę. Wędzonki i warzywa wyjmujemy. Marchew kroimy w plasterki, seler w dużą kostkę, mięso oddzielamy od kości. Wrzucamy z powrotem do wywaru razem z pokrojonymi ziemniakami i kaszą. Gotujemy kwadrans na średnim palniku. Kapustę kroimy, wrzucamy do zupy, wlewamy kwas z kapusty kiszonej. Gotujemy do momentu, kiedy kapusta będzie al’ dente. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.