Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popełniliśmy przepyszną zupę, która dzień po przygotowaniu jest jeszcze lepsza.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 826
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 809
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 463
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 826
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 809
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 463
Składniki
Mięso zalewamy zimną wodą, dodajemy obrane jarzyny, por, liście laurowe, ziele angielskie, płaską łyżeczkę soli, zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Gotujemy pod przykryciem przez godzinę. Wędzonki i warzywa wyjmujemy. Marchew kroimy w plasterki, seler w dużą kostkę, mięso oddzielamy od kości. Wrzucamy z powrotem do wywaru razem z pokrojonymi ziemniakami i kaszą. Gotujemy kwadrans na średnim palniku. Kapustę kroimy, wrzucamy do zupy, wlewamy kwas z kapusty kiszonej. Gotujemy do momentu, kiedy kapusta będzie al’ dente. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.