Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyny kapuśniak pachnący wędzonką
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 128
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 76
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 128
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 76
Składniki
Żeberka pokroić na kawałki, kapustę lekko posiekać, razem włożyć do dużego garnka, zalać wodą, zagotować. Dodać suszone grzyby, ziele angielskie i liście laurowe.
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do zupy. Gotować do miękkości.
Ugotowane mięso wyciągnąć z garnka, oddzielić od kości, włożyć z powrotem do zupy. Na patelni rozgrzać smalec, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić, dodać łyżkę mąki, zrobić zasmażkę.
Zupę zaprawić zasmażką, dodać majeranek, pieprz i ewentualnie dosolić. Podawać z tłuczonymi ziemniakami okraszonymi skwarkami.