Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i mamy „atak” na kiszoną kapustę.
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 118
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2644
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 165
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 118
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2644
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 165
Składniki
Żeberka myjemy, kroimy na kawałki i smażymy na rozgrzanym smalcu razem z pokrojonymi jarzynami i ziemniakami. Następnie oprószamy mąką, chwilę razem smażymy i zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Po kilku minutach dodajemy kaszę i gotujemy 10 min. Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Gotujemy na wolnym ogniu przez kwadrans, dodajemy sparzone i obrane ze skóry pomidory pokrojone na kawałki. Całość gotujemy do miękkości kapusty, do smaku doprawiamy, kminkiem, solą i pieprzem.