Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak wam mija dzień ja dziś od rana przy garach a to jeszcze nie koniec, na początek wstawię wam przepis na zupę kapuśniak z kiszonej kapusty, to jedna z wielu zup które uwielbiamy a zwłaszcza moja. Zawsze sobie powtarzam jak mam kapustę kiszoną, śledzie i colę to będę żyć. To są moje produkty które mogę jeść na okrągło bez zastanowienia. Po za tym uważam że kapusta kiszona jest zdrowa wystarczy tylko mieć swoją lub kupić u sprawdzonego sprzedawcy.
Do garnka wlać dwa i pół litra wody, dodać umyte i pokrojone na mniejsze części kawałki żeberka oraz marchew pokrojona dowolnie. Całość gotować do miękkości mięsa na żeberkach, gdy mięso na żeberkach jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, suszoną włoszczyznę oraz ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków.
Jak już ziemniaki w wywarze z żeberek są miękkie dodać kapustę pokrojoną drobniej i gotować całość na małym ogniu do miękkości kapusty. W czasie gotowania się wywaru z ziemniakami i kapustą dodać majeranek, cukier dla lepszego smaku oraz przyprawę uniwersalną według swego smaku.
Gdy kapusta jest już dość miękka w zupie dodać pieprz ziołowy i zagotować przez chwilę zupę na wolnym ogniu. Dodając pieprz ziołowy do zupy zmienia ona smak jest o wiele smaczniejsza. Jeśli ktoś lubi bardziej kwaśną niż wyjdzie podczas gotowania można dodać szklankę soku z kiszonej kapusty.
Ugotowany kapuśniak dodatkowo posypałam pieprzem ziołowym nie wyobrażam sobie kapuśniaku bez tego pieprzu, zupa jest o wiele wiele smaczniejsza. Polecam każdemu aby spróbował i się przekonał że z pieprzem ziołowym kapuśniak jest mega smaczny. Ja daję dość dużo pieprzu ziołowego do kapuśniaku bo po prostu właśnie tak uwielbiam.
Dziś jedna z naszych ulubionych zup a tym bardziej że ze swojskich buraczków...
Odsłon: 3160
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4440
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 95
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 174
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 193
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 180
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4440
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 95
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 174
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 193
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 180
Składniki
Do garnka wlać dwa i pół litra wody, dodać umyte i pokrojone na mniejsze części kawałki żeberka oraz marchew pokrojona dowolnie. Całość gotować do miękkości mięsa na żeberkach, gdy mięso na żeberkach jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, suszoną włoszczyznę oraz ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków.
Jak już ziemniaki w wywarze z żeberek są miękkie dodać kapustę pokrojoną drobniej i gotować całość na małym ogniu do miękkości kapusty. W czasie gotowania się wywaru z ziemniakami i kapustą dodać majeranek, cukier dla lepszego smaku oraz przyprawę uniwersalną według swego smaku.
Gdy kapusta jest już dość miękka w zupie dodać pieprz ziołowy i zagotować przez chwilę zupę na wolnym ogniu. Dodając pieprz ziołowy do zupy zmienia ona smak jest o wiele smaczniejsza. Jeśli ktoś lubi bardziej kwaśną niż wyjdzie podczas gotowania można dodać szklankę soku z kiszonej kapusty.
Ugotowany kapuśniak dodatkowo posypałam pieprzem ziołowym nie wyobrażam sobie kapuśniaku bez tego pieprzu, zupa jest o wiele wiele smaczniejsza. Polecam każdemu aby spróbował i się przekonał że z pieprzem ziołowym kapuśniak jest mega smaczny. Ja daję dość dużo pieprzu ziołowego do kapuśniaku bo po prostu właśnie tak uwielbiam.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa grzybowa Bożeny
Zupy
Zupa z zielonych szparagów
Zupy
Zupa z bobem
Zupy
Zupa kurkowa – kremowa i pyszna
Zupa grzybowa Bożeny
Zupa grzybowa to moja ulubiona zupa, którą można ugotować ze świeżych grzybów...
Odsłon: 103
Zupa z zielonych szparagów
Natrafiłam na ten przepis, szukając jakiegoś nowego pomysłu na szparagi, i os...
Odsłon: 91