Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak wam mija dzień ja dziś od rana przy garach a to jeszcze nie koniec, na początek wstawię wam przepis na zupę kapuśniak z kiszonej kapusty, to jedna z wielu zup które uwielbiamy a zwłaszcza moja. Zawsze sobie powtarzam jak mam kapustę kiszoną, śledzie i colę to będę żyć. To są moje produkty które mogę jeść na okrągło bez zastanowienia. Po za tym uważam że kapusta kiszona jest zdrowa wystarczy tylko mieć swoją lub kupić u sprawdzonego sprzedawcy.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3472
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 204
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3472
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 204
Składniki
Do garnka wlać dwa i pół litra wody, dodać umyte i pokrojone na mniejsze części kawałki żeberka oraz marchew pokrojona dowolnie. Całość gotować do miękkości mięsa na żeberkach, gdy mięso na żeberkach jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, suszoną włoszczyznę oraz ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków.
Jak już ziemniaki w wywarze z żeberek są miękkie dodać kapustę pokrojoną drobniej i gotować całość na małym ogniu do miękkości kapusty. W czasie gotowania się wywaru z ziemniakami i kapustą dodać majeranek, cukier dla lepszego smaku oraz przyprawę uniwersalną według swego smaku.
Gdy kapusta jest już dość miękka w zupie dodać pieprz ziołowy i zagotować przez chwilę zupę na wolnym ogniu. Dodając pieprz ziołowy do zupy zmienia ona smak jest o wiele smaczniejsza. Jeśli ktoś lubi bardziej kwaśną niż wyjdzie podczas gotowania można dodać szklankę soku z kiszonej kapusty.
Ugotowany kapuśniak dodatkowo posypałam pieprzem ziołowym nie wyobrażam sobie kapuśniaku bez tego pieprzu, zupa jest o wiele wiele smaczniejsza. Polecam każdemu aby spróbował i się przekonał że z pieprzem ziołowym kapuśniak jest mega smaczny. Ja daję dość dużo pieprzu ziołowego do kapuśniaku bo po prostu właśnie tak uwielbiam.