Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2370 Ocena: 52555
Dodano: 24.02.2021
Odsłon: 1529
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Żeberka płuczemy, kroimy na kawałki, zalewamy zimną wodą (1,5 litra). Zagotowujemy, zmniejszamy płomień, zbieramy szumowiny. Dodajemy przyprawy (1 łyżeczkę soli i mielonego pieprzu), pokrojone w talarki marchewki, w kostkę zaś, ziemniaki. Gotujemy do miękkości, wlewamy sok z kiszonej kapusty i drobno posiekaną kapustę. Gotujemy przez 40 min z dodatkiem kminku.
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mąkę, dodajemy chochlę wywaru z zupy, dokładnie łączymy. Wlewamy do całości, dokładnie łącząc.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Blog_Mydlo_i_Powidlo 08 marcaZgłoś do usunięcia
Świetny kapuśniak1 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 08 marcaZgłoś do usunięcia
Pyszotka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 25 lutegoZgłoś do usunięcia
Pyszny i aromatyczny <3Uwielbiam kapuśniak :D
1 Kto głosował? | Odpowiedz