Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto drugi sposób na zagospodarowanie jednej kapusty coolwrap. Tym razem przepyszne połączenie z wędzonym kurczakiem.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5824
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14650
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 314
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5824
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14650
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 314
Składniki
Udka z kurczaka wkładamy do zimnej wody (2 litry), doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Pietruszkę i seler ścieramy na tarce do jarzyn. Marchew kroimy na większe kawałki. Ziemniaki kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy na kawałki. Kapustę szatkujemy. Wszystkie składniki dodajemy do zupy, liście laurowe i ziele angielskie. Wsypujemy szczyptę kminku, dodajemy sól i pieprz. Po kwadransie, udka wyjmujemy, studzimy, zupę gotujemy na wolnym ogniu. Mięso z kurczaka oddzielamy od kości, rozdrabniamy na kawałki, razem z kośćmi wrzucamy ponownie do zupy. Po kolejnym kwadransie dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie rozprowadzamy, zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Zupę podajemy z tartym parmezanem.