Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto drugi sposób na zagospodarowanie jednej kapusty coolwrap. Tym razem przepyszne połączenie z wędzonym kurczakiem.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 63
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 211
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2836
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4213
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 63
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 211
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2836
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4213
Składniki
Udka z kurczaka wkładamy do zimnej wody (2 litry), doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Pietruszkę i seler ścieramy na tarce do jarzyn. Marchew kroimy na większe kawałki. Ziemniaki kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy na kawałki. Kapustę szatkujemy. Wszystkie składniki dodajemy do zupy, liście laurowe i ziele angielskie. Wsypujemy szczyptę kminku, dodajemy sól i pieprz. Po kwadransie, udka wyjmujemy, studzimy, zupę gotujemy na wolnym ogniu. Mięso z kurczaka oddzielamy od kości, rozdrabniamy na kawałki, razem z kośćmi wrzucamy ponownie do zupy. Po kolejnym kwadransie dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie rozprowadzamy, zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Zupę podajemy z tartym parmezanem.