Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta , smaczna zupa. Kapuśniak z kapusty białej z dodatkiem startych buraczków. Polecam
garnek, nóż, tarka, rondel, deska, łyżka,
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 98
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 98
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Seler ,cebulę oraz marchew po obraniu zalać wodą, dodać opłukany por, ziele angielskie, pieprz świeżo mielony oraz sól do smaku, ugotować wywar. Kapustę poszatkować, poddusić na smalcu. Buraki obrać zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wywar przecedzić , do wywaru dodać podduszoną kapustę razem z startymi burakami. Całość gotować do miękkości ( opcjonalnie dodać kostkę rosołową). Wlać koncentrat barszczu, doprawić octem winnym. Podawać z utuczonymi ziemniaczkami , posypany posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. Smacznego
Ugotować wywar.
Kapuśniak z buraczkami gotowy do podania.