Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak z kapusty kiszonej to jedna z ulubionych zup mojej rodzinki. Jest zupą bardzo sytą i smaczną. Można ją przegotować na różne sposoby, z kapusty kiszonej czy z kapusty słodkiej. Z każdą kapustą smakuje bosko. Polecam mój sposób na tę pyszną kwaskową zupę.
garnek, nóż, łyżka, patelnia,
Polecam.
Odsłon: 346
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 167
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 49
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 41
Polecam.
Odsłon: 346
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 167
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 49
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 41
Składniki
Mięso umyć, zalać zimną wodą, dodać umyte grzyby , pieprz, ziele oraz liście laurowe. Osolić i gotować około 20 minut, doprowadzając do zagotowania zupy. Po tym czasie dodać obraną pokrojoną w plastry włoszczyznę. Gdy mięso jest miękkie, wyjąć , obrać i pokroić na mniejsze kawałki, a do zupy włożyć pokrojoną kapustę kiszoną. Gotować do miękkości. Osobno ugotować obrane pokrojone w kostkę ziemniaki. ( można wykorzystać jeżeli zostały nam ziemniaki z dnia poprzedniego). Gdy kapusta jest miękka wkładamy z powrotem pokrojone mięso, ugotowane odcedzone ziemniaki, oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę. Obraną pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle klarownym i dodajemy do zupy. Zupę zagęszczamy lekką zasmażką, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Smacznego
Zupa gotowa do podania.