Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak z kapusty kiszonej to jedna z ulubionych zup mojej rodzinki. Jest zupą bardzo sytą i smaczną. Można ją przegotować na różne sposoby, z kapusty kiszonej czy z kapusty słodkiej. Z każdą kapustą smakuje bosko. Polecam mój sposób na tę pyszną kwaskową zupę.
garnek, nóż, łyżka, patelnia,
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4043
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11136
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6383
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5421
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13371
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5130
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4043
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11136
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6383
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5421
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13371
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5130
Składniki
Mięso umyć, zalać zimną wodą, dodać umyte grzyby , pieprz, ziele oraz liście laurowe. Osolić i gotować około 20 minut, doprowadzając do zagotowania zupy. Po tym czasie dodać obraną pokrojoną w plastry włoszczyznę. Gdy mięso jest miękkie, wyjąć , obrać i pokroić na mniejsze kawałki, a do zupy włożyć pokrojoną kapustę kiszoną. Gotować do miękkości. Osobno ugotować obrane pokrojone w kostkę ziemniaki. ( można wykorzystać jeżeli zostały nam ziemniaki z dnia poprzedniego). Gdy kapusta jest miękka wkładamy z powrotem pokrojone mięso, ugotowane odcedzone ziemniaki, oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę. Obraną pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle klarownym i dodajemy do zupy. Zupę zagęszczamy lekką zasmażką, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Smacznego
Zupa gotowa do podania.