Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2831
Dodano: 02.10.2014
Odsłon: 3863
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Kapustę szatkuję, przekładam do garnka, zalewam woda i wstawiam na gaz, dodaję przyprawy oraz warzywa. Marchew i pietruszkę obieram, ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach, obrane ziemniaki kroję w kostkę, a łodygi selera w plastry i wszystko razem dodaję do kapusty i gotuje do miękkości. Cebulę kroję w kostkę, podsmażam na łyżce tłuszczu aż będzie szklista i dokładam do niej boczek i kiełbasę również pokrojone w kostkę. Gotowe mięso wraz z cebulą przekładam do garnka i gotuję razem przez kilkanaście minut, aż wszystkie aromaty połączą się ze sobą. Doprawiam solą, pieprzem i ewentualnie przyprawą .
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

GREGORHSPEED 02 października 2014Zgłoś do usunięcia
Beatko ,przepysznie. Odpowiedzi: 1 ▼7 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 02 października 2014Zgłoś do usunięcia
na pewno pyszny kapuśniaczek:) Odpowiedzi: 1 ▼6 Kto głosował? | Odpowiedz