Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i prosty kapuśniak z kiszonej kapusty. Ja gotowałam ją około 25 minut. Zupa idealna dla zabieganych i zapracowanych. Bardzo smaczna, lekko kwaskowata i bardzo sycąca.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Na dużej patelni smażymy pokrojony w kostkę boczek. Do podsmażonego boczku dodajemy cebulę i lekko ją rumienimy.
Następnie dodajemy odcedzoną i pokrojoną kapustę.
Do kapusty dodać liść laurowy, ziele angielskie i czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy i dusimy 8-10 minut.
Ziemniaki pokroić w kostkę. Zalać je wodą, zagotować i gotować je około 10 minut.
Następnie wrzucić do ziemniaków kapustę z boczkiem.
Dodać kostkę mięsną. Mieszamy i gotujemy zupę około 5 minut.
Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!