Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i prosty kapuśniak z kiszonej kapusty. Ja gotowałam ją około 25 minut. Zupa idealna dla zabieganych i zapracowanych. Bardzo smaczna, lekko kwaskowata i bardzo sycąca.
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 618
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 462
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 652
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 618
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 462
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 652
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13
Składniki
Na dużej patelni smażymy pokrojony w kostkę boczek. Do podsmażonego boczku dodajemy cebulę i lekko ją rumienimy.
Następnie dodajemy odcedzoną i pokrojoną kapustę.
Do kapusty dodać liść laurowy, ziele angielskie i czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy i dusimy 8-10 minut.
Ziemniaki pokroić w kostkę. Zalać je wodą, zagotować i gotować je około 10 minut.
Następnie wrzucić do ziemniaków kapustę z boczkiem.
Dodać kostkę mięsną. Mieszamy i gotujemy zupę około 5 minut.
Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!