Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, rozgrzewająca, zupa ugotowana z domowego kiszenia kapusty na wędzonym boczku i kiełbasie.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3025
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 55
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 64
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3025
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 55
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 64
Składniki
W 1,5 litra wody gotujemy skórkę z boczku, ziemniaki i pęczak, jednocześnie smażymy pokrojony w kostkę boczek. Gdy ziemniaki są miękkie wrzucamy usmażony boczek, tylko bez tłuszczu bo na tym tłuszczu smażymy kapustę kiszoną z sokiem. Podczas smażenia kapusty posypujemy ją majerankiem i mieszamy. Do gotującej się na wolnym ogniu naszej zupki dodajemy pastę rosołową, pokrojone na połówki kiełbaski śląskie i pozostałe przyprawy. Gdy kapusta troszkę się podsmaży wrzucamy ją do garnka i gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec dodajemy pomidory krojone, mieszamy i gotujemy z 15 minut, jak trzeba to doprawiamy do smaku. Gotową zupę wlewamy do talerzy, dodajemy po kawałku kiełbaski i konsumujemy. Smacznego !!!