Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, rozgrzewająca, zupa ugotowana z domowego kiszenia kapusty na wędzonym boczku i kiełbasie.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 316
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4398
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1860
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3623
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30974
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 316
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4398
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1860
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3623
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30974
Składniki
W 1,5 litra wody gotujemy skórkę z boczku, ziemniaki i pęczak, jednocześnie smażymy pokrojony w kostkę boczek. Gdy ziemniaki są miękkie wrzucamy usmażony boczek, tylko bez tłuszczu bo na tym tłuszczu smażymy kapustę kiszoną z sokiem. Podczas smażenia kapusty posypujemy ją majerankiem i mieszamy. Do gotującej się na wolnym ogniu naszej zupki dodajemy pastę rosołową, pokrojone na połówki kiełbaski śląskie i pozostałe przyprawy. Gdy kapusta troszkę się podsmaży wrzucamy ją do garnka i gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec dodajemy pomidory krojone, mieszamy i gotujemy z 15 minut, jak trzeba to doprawiamy do smaku. Gotową zupę wlewamy do talerzy, dodajemy po kawałku kiełbaski i konsumujemy. Smacznego !!!