Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak to doskonała zupa na chłodne jesienne i zimowe dni. Ugotowany na żeberkach, boczku i z dodatkiem warzyw to sycący i aromatyczny obiad.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4924
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13339
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5823
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7487
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4924
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13339
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5823
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7487
Składniki
Żeberka i boczek zagotować w 1 i 1/2 l wody. Dodać ziele angielskie, liście laurowe, kminek, sól, vegetę i gotować . Marchew, seler, por, cebulę , pietruszkę oczyścić i pokroić włożyć do żeberek razem z pokrojonymi w drobną kostkę ziemniakami. i gotować do miękkości. Dodać kiszoną kapustę i gotować do miękkości kapusty na małym ogniu ok. 1 godz. Doprawić jeszcze do smaku papryką w proszku, i solą.