Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak to doskonała zupa na chłodne jesienne i zimowe dni. Ugotowany na żeberkach, boczku i z dodatkiem warzyw to sycący i aromatyczny obiad.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 47
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 31
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 47
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 31
Składniki
Żeberka i boczek zagotować w 1 i 1/2 l wody. Dodać ziele angielskie, liście laurowe, kminek, sól, vegetę i gotować . Marchew, seler, por, cebulę , pietruszkę oczyścić i pokroić włożyć do żeberek razem z pokrojonymi w drobną kostkę ziemniakami. i gotować do miękkości. Dodać kiszoną kapustę i gotować do miękkości kapusty na małym ogniu ok. 1 godz. Doprawić jeszcze do smaku papryką w proszku, i solą.