Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, treściwa zupa, ugotowana na swojskiej, kiszonej kapuście i na kiełbasie śląskiej.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118436
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8522
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3141
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2292
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1610
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118436
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8522
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3141
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2292
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1610
Składniki
Zagotowujemy 1,5 litra wody z włoszczyzną, domową pastą rosołową,liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę i kaszę pęczak, gotujemy do miękkości ziemniaków. W między czasie smażymy na patelni bez tłuszczu pokrojone w kostkę 2 kiełbaski śląskie. Usmażone kostki kiełbasy dodajemy do gotującej się zupy w garnku. Dodajemy również odciśniętą z soku kiszoną kapustę. Gotujemy około godziny. Gdy kapusta będzie już miękka dodajemy suche przyprawy i 2 kiełbaski śląskie. Gotujemy jeszcze kilka minut i kończymy gotowanie. Zupę podajemy na gorąco z kiełbaską śląską i pieczywem. Smacznego !!!