Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, treściwa zupa, ugotowana na swojskiej, kiszonej kapuście i na kiełbasie śląskiej.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1425
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1425
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Składniki
Zagotowujemy 1,5 litra wody z włoszczyzną, domową pastą rosołową,liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę i kaszę pęczak, gotujemy do miękkości ziemniaków. W między czasie smażymy na patelni bez tłuszczu pokrojone w kostkę 2 kiełbaski śląskie. Usmażone kostki kiełbasy dodajemy do gotującej się zupy w garnku. Dodajemy również odciśniętą z soku kiszoną kapustę. Gotujemy około godziny. Gdy kapusta będzie już miękka dodajemy suche przyprawy i 2 kiełbaski śląskie. Gotujemy jeszcze kilka minut i kończymy gotowanie. Zupę podajemy na gorąco z kiełbaską śląską i pieczywem. Smacznego !!!