Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, treściwa zupa, ugotowana na swojskiej, kiszonej kapuście i na kiełbasie śląskiej.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 773
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425018
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10697
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336971
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 773
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425018
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10697
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336971
Składniki
Zagotowujemy 1,5 litra wody z włoszczyzną, domową pastą rosołową,liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę i kaszę pęczak, gotujemy do miękkości ziemniaków. W między czasie smażymy na patelni bez tłuszczu pokrojone w kostkę 2 kiełbaski śląskie. Usmażone kostki kiełbasy dodajemy do gotującej się zupy w garnku. Dodajemy również odciśniętą z soku kiszoną kapustę. Gotujemy około godziny. Gdy kapusta będzie już miękka dodajemy suche przyprawy i 2 kiełbaski śląskie. Gotujemy jeszcze kilka minut i kończymy gotowanie. Zupę podajemy na gorąco z kiełbaską śląską i pieczywem. Smacznego !!!