Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kiszonej kapusty z mięsem, wędliną i warzywami to pyszne, sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe.
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 610
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9130
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 70
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 610
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9130
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 70
Składniki
Umyte żeberka pokroić na porcje, wlać 2,5-3 litrów wody, wsypać odrobinę soli i pieprzu, gotować do miękkości. Po 15 minutach gotowania dodać obraną, pokrojoną w krążki marchewkę i pietruszkę. Kapustę posiekać i odsączyć z nadmiaru kwasu. (jeśli jest zbyt kwaśna, można ją przepłukać w zimnej wodzie). Miękkie mięso i warzywa wyjąć z wywaru, odłożyć. Kapustę włożyć do garnka, zalać wywarem z mięsa, dodać liście laurowe, angielskie ziele i kminek i gotować około 50 minut.
Na patelni z łyżką oleju wysmażyć pokrojoną w krążki kiełbasę. Dodać posiekaną cebulę i pokrojoną w słupki paprykę, podsmażyć. Oddzielnie w osolonej wodzie ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki, odcedzić. Do pół miękkiej kapusty dodać ziemniaki, warzywa z rosołu, obrane i pokrojone w kostkę ugotowane mięso, wędlinę z papryką. Wszystko razem gotować jeszcze przez chwilę, doprawić do smaku solą i pieprzem.