Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nareszcie pojawiły się nowalijki! Nie mogłam się już doczekać na świeże warzywa prosto z targu. Dzisiaj na Kleparzu udało mi się zakupić młodą kapustę, ziemniaczki, botwinkę i koperek. Z kapusty zdecydowałam się przyrządzić kapuśniak, za którym bardzo się stęskniłam. Zaraz po powrocie do domu, ruszyłam do kuchni, aby go przyrządzić. Wyszło pysznie! ;)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8671
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327938
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8671
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327938
Składniki
Do gotującego się bulionu wrzucamy obraną i pokrojoną włoszczyznę, liść laurowy oraz ziele angielskie. Całość gotujemy, aż warzywa staną się miękkie.
Wyjmujemy włoszczyznę. Marchewkę kroimy w plasterki i wrzucamy z powrotem do garnka z wywarem. Kapustę szatkujemy bardzo drobno i również dodajemy do wywaru. Ziemniaki obieramy i kromy w cienkie talarki. Dodajemy do zupy. Gotujemy kapuśniak, dopóki ziemniaki nie zmiękną.
Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy zupę do smaku solą, pieprzem i papryką. Na koniec gotowania dodajemy posiekany koperek. I tym sposobem otrzymujemy pyszny i aromatyczny kapuśniak. Mniam!
Smacznego!