Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 760 Ocena: 5044
Dodano: 21.03.2020
Odsłon: 5723
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Do garnka wlać 2 litry wody dodać dowolne mięso z kością oraz marchew pokrojoną dowolnie. gotować do miękkości mięsa. Gdy już mięso jest miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz pokrojony por, zupę przyprawić przyprawą z solą. Gotować do miękkości ziemniaków na wolnym ogniu.
W czasie gdy zupa się gotuje z kapusty wykroić głąb i ją poszatkować. Jak w zupie ziemniaki są już miękkie dodać poszatkowaną kapustę i chwilę pogotować do miękkości kapusty.
Gdy już kapusta jest miękka na koniec gotowania wkroić drobno posiekany świeży koper oraz natkę pietruszki i zagotować. Odstawić zupę z ognia.
Zupa wyszła tak smaczna że już praktycznie jej nie ma została mała miseczka. Jednak co zupa z młodej kapusty to z młodej, ze starszej jest całkiem inny smak.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Futka 21 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Przepyszna zupa! <3 Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz