Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i pożywna zupa, prosta w przygotowaniu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1099
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1099
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20836
Składniki
1. Do garnka wlewamy ok 1,5 litra wody i dodajemy kilka ziaren ziela angielskiego oraz stołową łyżkę gotowego bulionu drobiowego. 2. Poszatkowaną młodą kapustę, starkowaną marchewkę dodajemy do garnka. Gotujemy. 3. W tym czasie pokrojoną w kostkę łopatkę ( dzień wcześniej zamarynowałam w przyprawie do wieprzowiny z dodatkiem oleju) , obsmażamy na rozgrzanej patelni i dodajemy do garnka . Przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i wrzucamy do garnka. 4. Dodajemy pomidory z puszki. 5. Do smaku dodajemy przyprawę do bigosu oraz paprykę słodka w proszku. 6. Gotujemy , ok. pół godziny i dodajemy biała kiełbasę 7. Gotujemy znowu ok. pół godziny, nieraz mieszając. Smacznego I tyle