Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i pożywna zupa, prosta w przygotowaniu.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8609
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 593
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8609
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 593
Składniki
1. Do garnka wlewamy ok 1,5 litra wody i dodajemy kilka ziaren ziela angielskiego oraz stołową łyżkę gotowego bulionu drobiowego. 2. Poszatkowaną młodą kapustę, starkowaną marchewkę dodajemy do garnka. Gotujemy. 3. W tym czasie pokrojoną w kostkę łopatkę ( dzień wcześniej zamarynowałam w przyprawie do wieprzowiny z dodatkiem oleju) , obsmażamy na rozgrzanej patelni i dodajemy do garnka . Przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i wrzucamy do garnka. 4. Dodajemy pomidory z puszki. 5. Do smaku dodajemy przyprawę do bigosu oraz paprykę słodka w proszku. 6. Gotujemy , ok. pół godziny i dodajemy biała kiełbasę 7. Gotujemy znowu ok. pół godziny, nieraz mieszając. Smacznego I tyle