Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak z młodej kiszonej kapusty ugotowany na boczku wędzonym i kiełbasie śląskiej, nawet latem smakuje. Polecam.
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1062
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1001
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1062
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1001
Składniki
W 1,5 litra wody gotujemy skórkę z boczku, ziemniaki i pęczak, jednocześnie smażymy pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę. Gdy ziemniaki są miękkie wrzucamy usmażony boczek z kiełbasą, tylko bez tłuszczu, bo na tym tłuszczu podsmażymy kapustę kiszoną z sokiem.
Podczas smażenia kapusty posypujemy ją majerankiem i mieszamy. Do gotującej się na wolnym ogniu zupy, dodajemy pastę rosołową, czosnek i pozostałe przyprawy. Gdy kapusta troszkę się podsmaży, dodajemy ją do garnka i gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec dodajemy pomidory krojone z puszki, mieszamy i gotujemy około 15 minut, jak trzeba to doprawiamy do smaku. Gotową zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!