Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kapuśniak z pieczarkami.
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 701
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 19
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 58
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 701
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 19
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 58
Składniki
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić, przesmażyć na łyżce masła. Jedna trzecią odłożyć, a do pozostałych dodać posiekany czosnek i smażyć aż sos odparuje. Dodać 2 łyżki śmietany, łyżkę natki i mieszając, jeszcze chwilę smażyć. Kapustę podlać odrobiną wody, poddusić. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, seler w słupki, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko wrzucić do garnka. Dodać drobno posiekany, por, wlać 8-9 szklanek wody i zagotować. Dołożyć pokrojoną w kostkę kiełbasę, kostki rosołowe i pieczarki w śmietanie. Gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Potem dodać kapustę, i zaciągnąć zupę pozostałą śmietaną, doprawić solą, vegetą, czosnkiem granulowanym, pieprzem i tymiankiem. Zagotować, posypać resztą natki i odłożonymi pieczarkami.