Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kapuśniak z pieczarkami.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 583
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1844
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 388
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 583
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1844
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 388
Składniki
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić, przesmażyć na łyżce masła. Jedna trzecią odłożyć, a do pozostałych dodać posiekany czosnek i smażyć aż sos odparuje. Dodać 2 łyżki śmietany, łyżkę natki i mieszając, jeszcze chwilę smażyć. Kapustę podlać odrobiną wody, poddusić. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, seler w słupki, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko wrzucić do garnka. Dodać drobno posiekany, por, wlać 8-9 szklanek wody i zagotować. Dołożyć pokrojoną w kostkę kiełbasę, kostki rosołowe i pieczarki w śmietanie. Gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Potem dodać kapustę, i zaciągnąć zupę pozostałą śmietaną, doprawić solą, vegetą, czosnkiem granulowanym, pieprzem i tymiankiem. Zagotować, posypać resztą natki i odłożonymi pieczarkami.