Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 754 Ocena: 4990
Dodano: 18.02.2020
Odsłon: 2485
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte i oczyszczone łapki kurze ( miałam mrożone ) oraz marchew pokrojoną dowolnie, ziela ,liście laurowe i liście lubczyk magii. Gdy się zagotuje chwilę gotować na wolnym ogniu do pół miękkości marchwi.
Jak już zupa się gotuje i marchew jest lekko miękka dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości. W międzyczasie poszatkować dowolnie kapustę.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać wcześniej poszatkowaną wcześniej kapustę oraz dodać natkę pietruszki pokrojoną. W międzyczasie gdy kapuśniak gotuje się na wolnym ogniu, śmietanę rozrobić z wywarem od zupy oraz cukrem ( wtedy śmietana się nie zważy ). Zupę doprawić według swego smaku ulubioną przyprawą z solą.
Przygotowaną wcześniej śmietaną zalać zupę szybko zamieszać i zagotować.
Zupka wyszła bardzo smaczna można ją podać z odrobiną pieprzu naturalnego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Docherro 18 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Super kapuśniak,bardzo lubię obgryzać kurze łapki ,są bardzo zdrowe na kości,więc nie ma co wybrzydzać tylko co jakiś czas zajadać:)3 Kto głosował? | Odpowiedz