Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co myślicie na temat kurzych łapek ? my bardzo lubimy robiłam już nawet z nich galaretę i rosół są pyszne ale wiem że dla większości łapki to " fuj ", " ble " itp. ale powiem szczerze teraz ludzie nie wiedzą co dobre, większość jada albo gotowce albo owoce morza, ja akurat nie lubię owoców morza. Lubię zjeść tak jak gotował mój dziadek a u niego zawsze było smacznie może nie koniecznie zdrowo ale kiedyś nie było tyle chemii ile jest teraz.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 865
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5887
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9714
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 335
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 865
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5887
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9714
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 335
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte i oczyszczone łapki kurze ( miałam mrożone ) oraz marchew pokrojoną dowolnie, ziela ,liście laurowe i liście lubczyk magii. Gdy się zagotuje chwilę gotować na wolnym ogniu do pół miękkości marchwi.
Jak już zupa się gotuje i marchew jest lekko miękka dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości. W międzyczasie poszatkować dowolnie kapustę.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać wcześniej poszatkowaną wcześniej kapustę oraz dodać natkę pietruszki pokrojoną. W międzyczasie gdy kapuśniak gotuje się na wolnym ogniu, śmietanę rozrobić z wywarem od zupy oraz cukrem ( wtedy śmietana się nie zważy ). Zupę doprawić według swego smaku ulubioną przyprawą z solą.
Przygotowaną wcześniej śmietaną zalać zupę szybko zamieszać i zagotować.
Zupka wyszła bardzo smaczna można ją podać z odrobiną pieprzu naturalnego.