Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co myślicie na temat kurzych łapek ? my bardzo lubimy robiłam już nawet z nich galaretę i rosół są pyszne ale wiem że dla większości łapki to " fuj ", " ble " itp. ale powiem szczerze teraz ludzie nie wiedzą co dobre, większość jada albo gotowce albo owoce morza, ja akurat nie lubię owoców morza. Lubię zjeść tak jak gotował mój dziadek a u niego zawsze było smacznie może nie koniecznie zdrowo ale kiedyś nie było tyle chemii ile jest teraz.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20364
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9536
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2091
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4093
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 712
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 360
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20364
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9536
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2091
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4093
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 712
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 360
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte i oczyszczone łapki kurze ( miałam mrożone ) oraz marchew pokrojoną dowolnie, ziela ,liście laurowe i liście lubczyk magii. Gdy się zagotuje chwilę gotować na wolnym ogniu do pół miękkości marchwi.
Jak już zupa się gotuje i marchew jest lekko miękka dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości. W międzyczasie poszatkować dowolnie kapustę.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać wcześniej poszatkowaną wcześniej kapustę oraz dodać natkę pietruszki pokrojoną. W międzyczasie gdy kapuśniak gotuje się na wolnym ogniu, śmietanę rozrobić z wywarem od zupy oraz cukrem ( wtedy śmietana się nie zważy ). Zupę doprawić według swego smaku ulubioną przyprawą z solą.
Przygotowaną wcześniej śmietaną zalać zupę szybko zamieszać i zagotować.
Zupka wyszła bardzo smaczna można ją podać z odrobiną pieprzu naturalnego.