Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co myślicie na temat kurzych łapek ? my bardzo lubimy robiłam już nawet z nich galaretę i rosół są pyszne ale wiem że dla większości łapki to " fuj ", " ble " itp. ale powiem szczerze teraz ludzie nie wiedzą co dobre, większość jada albo gotowce albo owoce morza, ja akurat nie lubię owoców morza. Lubię zjeść tak jak gotował mój dziadek a u niego zawsze było smacznie może nie koniecznie zdrowo ale kiedyś nie było tyle chemii ile jest teraz.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 70
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 482
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1394
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1873
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 70
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 482
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1394
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1873
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte i oczyszczone łapki kurze ( miałam mrożone ) oraz marchew pokrojoną dowolnie, ziela ,liście laurowe i liście lubczyk magii. Gdy się zagotuje chwilę gotować na wolnym ogniu do pół miękkości marchwi.
Jak już zupa się gotuje i marchew jest lekko miękka dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości. W międzyczasie poszatkować dowolnie kapustę.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać wcześniej poszatkowaną wcześniej kapustę oraz dodać natkę pietruszki pokrojoną. W międzyczasie gdy kapuśniak gotuje się na wolnym ogniu, śmietanę rozrobić z wywarem od zupy oraz cukrem ( wtedy śmietana się nie zważy ). Zupę doprawić według swego smaku ulubioną przyprawą z solą.
Przygotowaną wcześniej śmietaną zalać zupę szybko zamieszać i zagotować.
Zupka wyszła bardzo smaczna można ją podać z odrobiną pieprzu naturalnego.