Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę z kapusty kojarzymy z kapuśniakiem robionym z kapusty kiszonej. Ja wolę jednak wersję ze świeżą kapustą, z którą zupa smakuje zupełnie inaczej, na pewno jest lżejsza:).
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10006
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2635
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1765
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 667
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3876
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10006
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2635
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1765
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 667
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3876
Składniki
Kapustę i koper siekamy, cebulę i por drobno kroimy. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na dużych oczkach tarki. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki.
W 2 litrach wody zagotowujemy żeberka. Zbieramy szumowiny. Dodajemy wszystkie warzywa oprócz ziemniaków, vegetę, sól i pieprz. Gotujemy przez około 1 godzinę do miękkości mięsa i warzyw. Po tym czasie dodajemy obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki.
Na koniec dodajemy koncentrat, uzupełniamy wodę jeśli jest jej zbyt mało. Doprawiamy do smaku.