Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje odkrycie ostatnich miesięcy, ta zupa zniewala smakiem!
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2022
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13011
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 267
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2022
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13011
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 267
Składniki
Mięso skroiłam z mostków i pokroiłam w kostkę 2 na 1 cm. Same żeberka obkroiłam i też dodałam- potem można pozostałe mięso objeść z kostek. Ważne jest aby mięso było tłuste, tak kryje się smak jagnięciny i zupy. W rondlu podsmaża się pokrojoną w grubą kostkę cebulę, dodaje chili, utłuczoną kolendrę, kmin. Dodaje mięso i podsmaży a pod koniec jeszcze dorzuca się posiekany czosnek i jeszcze podsmaża. Do rondla można dodać pokrojone w ćwiartki ziemniaki i pomidory. Dla zagęszczenia zupy można dodać soczewicę ale nie jest to konieczne. Jeszcze sól. Wodeę wlewa się do uzyskania 2 l objętości- zredukuje się. A teraz całość zostawia się na 1,5 h, aż mięso będzie rozpływać się w ustach. Po wyłączeniu ognia dodaje się natkę kolendry. 2 połówki mostka kupiłam za 20 zl, czyli wychodzi ponad 5 zł za dużą miskę zupy.
Smacznego :)