Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje odkrycie ostatnich miesięcy, ta zupa zniewala smakiem!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 855
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 890
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 110
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 855
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 890
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 110
Składniki
Mięso skroiłam z mostków i pokroiłam w kostkę 2 na 1 cm. Same żeberka obkroiłam i też dodałam- potem można pozostałe mięso objeść z kostek. Ważne jest aby mięso było tłuste, tak kryje się smak jagnięciny i zupy. W rondlu podsmaża się pokrojoną w grubą kostkę cebulę, dodaje chili, utłuczoną kolendrę, kmin. Dodaje mięso i podsmaży a pod koniec jeszcze dorzuca się posiekany czosnek i jeszcze podsmaża. Do rondla można dodać pokrojone w ćwiartki ziemniaki i pomidory. Dla zagęszczenia zupy można dodać soczewicę ale nie jest to konieczne. Jeszcze sól. Wodeę wlewa się do uzyskania 2 l objętości- zredukuje się. A teraz całość zostawia się na 1,5 h, aż mięso będzie rozpływać się w ustach. Po wyłączeniu ognia dodaje się natkę kolendry. 2 połówki mostka kupiłam za 20 zl, czyli wychodzi ponad 5 zł za dużą miskę zupy.
Smacznego :)