Do góry

Zupy Przepis na:

Kartoflanka

Kartoflanka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2188 Ocena: 48530

Dodano:

Odsłon: 4869

:)

Składniki

  • 1/2 kg ziemniaków
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 150 g wędzonego boczku w plastrach
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • Sól i pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W rondlu roztopić łyżkę masła ,włożyć boczek i smażyć go ,dopóki się nie zrumieni. Wyjąć ,a na wytopionym tłuszczu zeszklić drobno posiekaną cebulę. Dodać obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki ,4-5 min podsmażać ,ciągle mieszając ,a potem wlać kilka łyżek bulionu i dusić na niewielkim ogniu 15 min. Wlać resztę bulionu ,wrzucić boczek i gotować 20 min na małym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń