Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po raz pierwszy zrobiłam kartoflankę, chyba zostanie moją ulubioną zupą. W smaku przypomina mi troszkę żurek, z tym że nie jest kwaśna. Bardzo prosta w wykonaniu. Skorzystałam z przepisu z bloga Pobite Gary Barbary:) Polecam przepis:)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6105
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8574
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5904
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6105
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8574
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5904
Składniki
Wędzone kości zalewamy wodą, dodajemy liście i ziele angielskie, zagotowujemy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Włoszczyznę obieramy i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w plasterki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa i kiełbasę dokładamy do cebuli, przesmażamy. Kości wyciągamy z wody. Warzywa z kiełbasą z patelni dokładamy do wywaru. Gotujemy przez ok. 15-20 minut. Wyjmujemy trochę ziemniaków. Miksujemy przy użyciu blendera ze śmietaną. Dodajemy do kartoflanki. Zabielamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Smacznego:)