Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po raz pierwszy zrobiłam kartoflankę, chyba zostanie moją ulubioną zupą. W smaku przypomina mi troszkę żurek, z tym że nie jest kwaśna. Bardzo prosta w wykonaniu. Skorzystałam z przepisu z bloga Pobite Gary Barbary:) Polecam przepis:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1088
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12173
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1088
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12173
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
Wędzone kości zalewamy wodą, dodajemy liście i ziele angielskie, zagotowujemy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Włoszczyznę obieramy i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w plasterki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa i kiełbasę dokładamy do cebuli, przesmażamy. Kości wyciągamy z wody. Warzywa z kiełbasą z patelni dokładamy do wywaru. Gotujemy przez ok. 15-20 minut. Wyjmujemy trochę ziemniaków. Miksujemy przy użyciu blendera ze śmietaną. Dodajemy do kartoflanki. Zabielamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Smacznego:)