Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka kartoflanka to taka zupka, po której zjedzeniu nie potrzebujemy już drugiego dania. :) Lato już za nami i czas teraz napełnić brzuchy na zimę. ;)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1551
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1304
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1375
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1255
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1551
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1304
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1375
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1255
Składniki
Warzywa obrać, umyć. Włoszczyznę oraz przyprawy zalać wodą i gotować bulion na małym ogniu do miękkości warzyw.
Ziemniaki pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać ok 2-3 łyżek oleju. Smażyć mocno ziemniaki. Posolić.
Serdelki pokroić w półplasterki. Smażyć na oleju na patelni po ziemniakach.
Bulion przecedzić do innego garnka. Wyjąć 2 marchewki. Marchewki pokroić w plasterki. Pozostałe warzywa zblendować dodając ok połowy przesmażonych ziemniaków. Następnie dodać drugą połowę ziemniaków oraz serdelki, marchewki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zagotować. Smacznego! :)