Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka kartoflanka to taka zupka, po której zjedzeniu nie potrzebujemy już drugiego dania. :) Lato już za nami i czas teraz napełnić brzuchy na zimę. ;)
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym to proste w prz...
Odsłon: 90983
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 185
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 281
Pyszny i rozpływający się wustach serniczek kokosowy Gwarantuje że jak raz s...
Odsłon: 3390
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym to proste w prz...
Odsłon: 90983
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 185
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 281
Pyszny i rozpływający się wustach serniczek kokosowy Gwarantuje że jak raz s...
Odsłon: 3390
Składniki
Warzywa obrać, umyć. Włoszczyznę oraz przyprawy zalać wodą i gotować bulion na małym ogniu do miękkości warzyw.
Ziemniaki pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać ok 2-3 łyżek oleju. Smażyć mocno ziemniaki. Posolić.
Serdelki pokroić w półplasterki. Smażyć na oleju na patelni po ziemniakach.
Bulion przecedzić do innego garnka. Wyjąć 2 marchewki. Marchewki pokroić w plasterki. Pozostałe warzywa zblendować dodając ok połowy przesmażonych ziemniaków. Następnie dodać drugą połowę ziemniaków oraz serdelki, marchewki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zagotować. Smacznego! :)