Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12185
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5158
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12185
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5158
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Składniki
Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i kroimy w odpowiadające nam wielkością talarki i kostkę. Na patelni rozgrzewamy część masła klarowanego i podsmażamy warzywa wraz z boczkiem. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy. Na reszcie masła klarowanego podsmażamy garść kapusty kiszonej wraz z mąką ziemniaczaną, cebulą i czosnkiem. Dodajemy do garnka z zupą. Gotujemy do miękkości kapusty kiszonej. Dosmaczamy i podajemy posypaną, pokrojoną natką pietruszki.