Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna zupa ziemniaczana do której czasem warto wrócić.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 539
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 767
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 539
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 767
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Cebulę obrać , pokroić w piórka. Kiełbasę pokroić w krążki. Marchewkę, pietruszkę, seler, por obrać, pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać olej , wrzucić cebulę, smażyć 1 minutę , dodać kiełbasę smażyć 5 minut, dodać warzywa , liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, cząber dusić 5 minut. Zalać gorącą wodą , dodać ziemniaki, doprawić solą , gotować 20 minut.
Dodać śmietanę , doprawić pieprzem, gotować 3 minuty. Przed podaniem posypać świeżą pietruszką.