Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta jesienna zupa.
maszynka do mielenia z końcówką do kiełbas lub nadziewarka
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 109
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 480
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 200
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 109
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 480
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 200
Składniki
Mięso wyrabia się z przyprawami i odrobiną wody. Namoczony flak nadziewa się przy użyciu maszynki do mielenia z końcówką do kiełbas lub przy użyciu nadziewarki.
Kiełbasę parzy się ~90C, w osolonej wodzie około 25 minut. Wodę można wykorzystać jako bazę zupy. Wystarczy dodać ziemniaki, liść i ziele, pod koniec zupę się doprawia, zabiela śmietaną lub serkiem i doprawia majerankiem. Jeśli używamy kupioną kiełbasę, wystarczy ją parzyć z ziemniakami, ale nie zagotowywać.
Smacznego :)