Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta jesienna zupa.
maszynka do mielenia z końcówką do kiełbas lub nadziewarka
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 963
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36105
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1026
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 963
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36105
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1026
Składniki
Mięso wyrabia się z przyprawami i odrobiną wody. Namoczony flak nadziewa się przy użyciu maszynki do mielenia z końcówką do kiełbas lub przy użyciu nadziewarki.
Kiełbasę parzy się ~90C, w osolonej wodzie około 25 minut. Wodę można wykorzystać jako bazę zupy. Wystarczy dodać ziemniaki, liść i ziele, pod koniec zupę się doprawia, zabiela śmietaną lub serkiem i doprawia majerankiem. Jeśli używamy kupioną kiełbasę, wystarczy ją parzyć z ziemniakami, ale nie zagotowywać.
Smacznego :)