Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta jesienna zupa.
maszynka do mielenia z końcówką do kiełbas lub nadziewarka
Czekoladowe marzenie to deser, który będzie śnił się po nocach każdemu miłośn...
Odsłon: 10886
Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1943
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 76
Czekoladowe marzenie to deser, który będzie śnił się po nocach każdemu miłośn...
Odsłon: 10886
Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1943
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 76
Składniki
Mięso wyrabia się z przyprawami i odrobiną wody. Namoczony flak nadziewa się przy użyciu maszynki do mielenia z końcówką do kiełbas lub przy użyciu nadziewarki.
Kiełbasę parzy się ~90C, w osolonej wodzie około 25 minut. Wodę można wykorzystać jako bazę zupy. Wystarczy dodać ziemniaki, liść i ziele, pod koniec zupę się doprawia, zabiela śmietaną lub serkiem i doprawia majerankiem. Jeśli używamy kupioną kiełbasę, wystarczy ją parzyć z ziemniakami, ale nie zagotowywać.
Smacznego :)