Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta jesienna zupa.
maszynka do mielenia z końcówką do kiełbas lub nadziewarka
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 85
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 433
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 85
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 433
Składniki
Mięso wyrabia się z przyprawami i odrobiną wody. Namoczony flak nadziewa się przy użyciu maszynki do mielenia z końcówką do kiełbas lub przy użyciu nadziewarki.
Kiełbasę parzy się ~90C, w osolonej wodzie około 25 minut. Wodę można wykorzystać jako bazę zupy. Wystarczy dodać ziemniaki, liść i ziele, pod koniec zupę się doprawia, zabiela śmietaną lub serkiem i doprawia majerankiem. Jeśli używamy kupioną kiełbasę, wystarczy ją parzyć z ziemniakami, ale nie zagotowywać.
Smacznego :)