Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta jesienna zupa.
maszynka do mielenia z końcówką do kiełbas lub nadziewarka
Smaczna surówka z ogórków kiszonych, marchewki i kukurydzy. Miałam okazję jeś...
Odsłon: 196
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 378
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 269
Smaczna surówka z ogórków kiszonych, marchewki i kukurydzy. Miałam okazję jeś...
Odsłon: 196
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 378
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 269
Składniki
Mięso wyrabia się z przyprawami i odrobiną wody. Namoczony flak nadziewa się przy użyciu maszynki do mielenia z końcówką do kiełbas lub przy użyciu nadziewarki.
Kiełbasę parzy się ~90C, w osolonej wodzie około 25 minut. Wodę można wykorzystać jako bazę zupy. Wystarczy dodać ziemniaki, liść i ziele, pod koniec zupę się doprawia, zabiela śmietaną lub serkiem i doprawia majerankiem. Jeśli używamy kupioną kiełbasę, wystarczy ją parzyć z ziemniakami, ale nie zagotowywać.
Smacznego :)