Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja kartoflanki – to dlatego, że ją bardzo lubię. A żeby się nie znudziły to trzeba kombinować :) Zupa kartoflana jest bardzo treściwa, swobodnie wystarczy nam na cały obiad ????
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 24
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2173
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3349
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 24
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2173
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3349
Składniki
Ziemniaki, marchew, pietruszkę i selera obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy warzywa ok. 10 minut. Dodajemy do gorącego bulionu. Wrzucamy listki laurowe, ziele angielskie, majeranek, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ok. 30 minut - aż warzywa będą miękkie. Mąkę mieszamy ze śmietaną, rozprowadzamy niewielką ilością gorącej zupy, wlewamy do garnka, zagotowujemy. I gotowe :)