Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super rozgrzewa organizm w chłodne dni.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 108
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 42
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35662
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 108
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 42
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35662
Składniki
Wykonanie: Groch zalać przegotowaną wodą, zostawić na noc. Następnie ugotować w tej samej wodzie z dodatkiem cząbru do smaku. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, połączyć z grochem i gotować do miękkości, pod koniec gotowania posolić do smaku. Cebulę, boczek pokroić w kostkę, zrumienić i polać potrawę przed samym podaniem.