Do góry

Zupy Przepis na:

Kasza jedwabna po litewsku

Kasza jedwabna po litewsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16022

Dodano:

Odsłon: 317

Super rozgrzewa organizm w chłodne dni.

Składniki

  • Ziemniaki 6 szt.
  • Groch łuskany 2 szklanki
  • Boczek wędzony 20 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Sól do smaku
  • Cząber do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Groch zalać przegotowaną wodą, zostawić na noc. Następnie ugotować w tej samej wodzie z dodatkiem cząbru do smaku. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, połączyć z grochem i gotować do miękkości, pod koniec gotowania posolić do smaku. Cebulę, boczek pokroić w kostkę, zrumienić i polać potrawę przed samym podaniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pesto 04 września 2018 Na zdjęciu zupa jest gładka, a w przepisie nie ma nic o miksowaniu/przecieraniu grochu... Ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych czy małych oczkach? I skąd nazwa potrawy, czy to nie błąd? Jaka kasza?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń