Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z Bieszczadzkich grzybów.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 153
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 251
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 153
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 251
Składniki
Wykonanie: Grzyby wcześniej namoczyć, podgotować. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, wrzucić posiekana cebule, odsączone grzyby i smażyć na wolnym ogniu przez 10-15 minut. Zalać winem i jeszcze gotować przez 5 minut. Wlać bulion, wrzucić pokrojone marchewki, pietruszkę, dodać koncentrat pomidorowy, listki laurowe, pieprz i ziele angielskie po kilka ziarenek i gotować prze około ½ godziny. Na 2 łyżkach przysmażyć cienko pokrojony por, dodać do zupy, podprawić śmietanką, w razie potrzeby doprawić i podawać.