Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z Bieszczadzkich grzybów.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 675
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75605
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1638
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 675
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75605
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1638
Składniki
Wykonanie: Grzyby wcześniej namoczyć, podgotować. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, wrzucić posiekana cebule, odsączone grzyby i smażyć na wolnym ogniu przez 10-15 minut. Zalać winem i jeszcze gotować przez 5 minut. Wlać bulion, wrzucić pokrojone marchewki, pietruszkę, dodać koncentrat pomidorowy, listki laurowe, pieprz i ziele angielskie po kilka ziarenek i gotować prze około ½ godziny. Na 2 łyżkach przysmażyć cienko pokrojony por, dodać do zupy, podprawić śmietanką, w razie potrzeby doprawić i podawać.