Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z Bieszczadzkich grzybów.
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5056
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 612
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2384
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 166
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5056
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 612
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2384
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 166
Składniki
Wykonanie: Grzyby wcześniej namoczyć, podgotować. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, wrzucić posiekana cebule, odsączone grzyby i smażyć na wolnym ogniu przez 10-15 minut. Zalać winem i jeszcze gotować przez 5 minut. Wlać bulion, wrzucić pokrojone marchewki, pietruszkę, dodać koncentrat pomidorowy, listki laurowe, pieprz i ziele angielskie po kilka ziarenek i gotować prze około ½ godziny. Na 2 łyżkach przysmażyć cienko pokrojony por, dodać do zupy, podprawić śmietanką, w razie potrzeby doprawić i podawać.