Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszony żurek swojego wykonania najlepszy. Prosty i szybki przepis, a po ukiszeniu wychodzi pyszna zupka.
słoik , nóż, łyżka,
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 52
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 174
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 77
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 52
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 174
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 77
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 57
Składniki
Do kamiennego garnka, lub szklanego słoja wsypać mąkę, wymieszać z taką ilością gorącej wody aby powstała zawiesina o konsystencji ciasta naleśnikowego. Dodać pokrojony czosnek liść laurowy , ziele angielskie. Po ostygnięciu przelać do większego słoja , dolać 4 szklanki przegotowanej wody, włożyć chleb. Słoik zakręcić i odstawić w ciepłe miejsce. Po trzech czterech dniach zakwas nadaje się do użycia.