Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszony żurek swojego wykonania najlepszy. Prosty i szybki przepis, a po ukiszeniu wychodzi pyszna zupka.
słoik , nóż, łyżka,
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2990
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422100
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2990
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422100
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Składniki
Do kamiennego garnka, lub szklanego słoja wsypać mąkę, wymieszać z taką ilością gorącej wody aby powstała zawiesina o konsystencji ciasta naleśnikowego. Dodać pokrojony czosnek liść laurowy , ziele angielskie. Po ostygnięciu przelać do większego słoja , dolać 4 szklanki przegotowanej wody, włożyć chleb. Słoik zakręcić i odstawić w ciepłe miejsce. Po trzech czterech dniach zakwas nadaje się do użycia.