Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszony żurek swojego wykonania najlepszy. Prosty i szybki przepis, a po ukiszeniu wychodzi pyszna zupka.
słoik , nóż, łyżka,
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52285
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 209
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52285
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 209
Składniki
Do kamiennego garnka, lub szklanego słoja wsypać mąkę, wymieszać z taką ilością gorącej wody aby powstała zawiesina o konsystencji ciasta naleśnikowego. Dodać pokrojony czosnek liść laurowy , ziele angielskie. Po ostygnięciu przelać do większego słoja , dolać 4 szklanki przegotowanej wody, włożyć chleb. Słoik zakręcić i odstawić w ciepłe miejsce. Po trzech czterech dniach zakwas nadaje się do użycia.