Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszok to idealna zupa na chłodne, jesienne dni. Przepis pochodzi z 428. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1167
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 416
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3337
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 880
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1167
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 416
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3337
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 880
Składniki
Masło roztopić na patelni i zeszklić na nim posiekaną w kostkę cebulę. Dodać pokrojoną w plastry kaszankę. Podsmażyć. Zetrzeć jabłko. Wymieszać i przełożyć do gorącego wywaru. Dorzucić namoczone i posiekane grzyby. Wlać wodę, w której się moczyły. Przyprawić majerankiem i gotować do miękkości.
Dolać zakwas na żur. Doprawić świeżo otartą gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia.
Podawać z gotowanymi ziemniakami i kleksem kwaśnej śmietany. Udekorować koperkiem.