Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszok to idealna zupa na chłodne, jesienne dni. Przepis pochodzi z 428. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 375
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 875
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 219
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 339
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 375
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 875
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 219
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 339
Składniki
Masło roztopić na patelni i zeszklić na nim posiekaną w kostkę cebulę. Dodać pokrojoną w plastry kaszankę. Podsmażyć. Zetrzeć jabłko. Wymieszać i przełożyć do gorącego wywaru. Dorzucić namoczone i posiekane grzyby. Wlać wodę, w której się moczyły. Przyprawić majerankiem i gotować do miękkości.
Dolać zakwas na żur. Doprawić świeżo otartą gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia.
Podawać z gotowanymi ziemniakami i kleksem kwaśnej śmietany. Udekorować koperkiem.