Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedna z najsmaczniejszych polskich zup z aromatem wędzonki i słodkawym smakiem grochu.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 45
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2084
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3656
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 34
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1380
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 45
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2084
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3656
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 34
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1380
Składniki
Podstawą smacznej grochówki jest wędzonka. Groch trzeba namoczyć przez noc. Potem daje się groch i wędzonkę i kmin do 3 litrowego garnka i gotuje godzinę do miękkości. Po godzinie wyjmuje się wędzonkę i dodaje pokrojone w kostkę ziemniaki a warzywa w kosteczkę, dodaje się wszystko oprócz majeranku. Część obgotowanego boczku skroiłam w paseczki i wytopiłam z niej tłuszcz na tym tłuszczu podsmażyłam jeszcze pokrojoną kiełbasę. Dodaje się na 15 minut przed końcem gotowania. Oczywiście wędzonki można dodać więcej lub mniej, lub pominąć kiełbasę. Na chwile przed końcem doprawia się sporą garścią roztartego majeranku. Gotowe! Smacznego :)