Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w wersji przywiezionej z austriackich wakacji
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 32
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10313
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 949
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 32
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10313
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 949
Składniki
wołowinę kroimy w niedużą kostkę, cebulę obieramy i również kroimy w kostkę, podobnie postępujemy z ziemniakami i marchewką
w dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy wołowinę i smażymy, aż się ładnie przyrumieni, dodajemy cebulę i smażymy, aż się zeszkli, na końcu dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, smażymy jeszcze chwilkę
teraz dodajemy obie sproszkowane papryki i smażymy jeszcze około minutę, aż puszczą kolor
zanim przypali nam się papryka dolewamy bulion, dodajemy ziemniaki, marchewkę, przecier pomidorowy, pomidory z puszki, kminek, majeranek i umiarkowanie solimy, po czym gotujemy około 1,5 godziny na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, na końcu solimy do smaku, no i gotowe, smacznego ;-)