Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w wersji przywiezionej z austriackich wakacji
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1358
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1358
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
wołowinę kroimy w niedużą kostkę, cebulę obieramy i również kroimy w kostkę, podobnie postępujemy z ziemniakami i marchewką
w dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy wołowinę i smażymy, aż się ładnie przyrumieni, dodajemy cebulę i smażymy, aż się zeszkli, na końcu dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, smażymy jeszcze chwilkę
teraz dodajemy obie sproszkowane papryki i smażymy jeszcze około minutę, aż puszczą kolor
zanim przypali nam się papryka dolewamy bulion, dodajemy ziemniaki, marchewkę, przecier pomidorowy, pomidory z puszki, kminek, majeranek i umiarkowanie solimy, po czym gotujemy około 1,5 godziny na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, na końcu solimy do smaku, no i gotowe, smacznego ;-)