Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mam już co wymyślać przez te codzienne obiady tak wiec dziś: zupka koperkowa Podałam ze szczyptą świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 86
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17837
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 460
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5462
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2846
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 86
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17837
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 460
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5462
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2846
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte i pokrojone na części ogonki wieprzowe oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości ogonów.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki, gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać koperek, zagotować.
Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy,
zalać zupę zagotować.
Na koniec dodać natkę pietruszki.