Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, kremowa zupa brokułowo - kalafiorowa która jest prosta i szybka w przygotowaniu. Jest zdrowa, sycąca oraz pożywna, a z talerzy znika błyskawicznie. Świetnie smakuje z kawałkami talarków koziego sera, grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Składniki
Por i cebulę drobno kroimy, szklimy na maśle, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i smażymy wszystko przez około 3 minuty. Następnie dodajemy podzielony na różyczki brokuł oraz kalafior i smażymy jeszcze przez chwilę. Warzywa zalewamy gorącym bulionem i gotujemy przez około 15 - 20 minut (do miękkości). Na koniec zupę miksujemy na gładki krem oraz doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Zupa pysznie smakuje z delikatnymi talarkami koziego sera oraz ziarnami sezamu. Życzę smacznego! :)