Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świąteczne śniadanie taki krem na święconce na pewno wszystkim posmakuje.Jest delikatny a zarazem lekko ostry,pachnący i baaardzo smaczny.Serdecznie polecam.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4176
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4176
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Składniki
Masło rozpuścić na patelni,dodać pokrojonego pora i cebulkę,zeszklić. Do garnka dodać pokrojonego selera,ziemniaki,ziele,czosnek oraz zeszklonego pora i cebulkę,zalać bulionem. Gotować pół godz.po tym czasie wyjąć ziarenka ziela i całość zblendować. Dać spowrotem na gaz,dodać chrzan,sól,pieprz i maggi.Zagotować,jeśli w kremie słabo czuć chrzan,można dodać według własnego uznania. Na końcu dodać jogurt naturalny,zagotować. Na ptelni podsmażyć bez tłuszczu plasterki kiełbasy wiejskiej i cieniutkie plasterki boczku,powstaną chrupiące chipsy. Jajko ugotowane na twardo przekroić na pół ,dodać na talerz do kremu ,udekorować chipsami i posypać szczypiorem czosnku,lub inną zieleniną
Smacznego życzę!