Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na krem dyniowo-gruszkowy jest delikatny i łagodny. Inny niż wszystkie dyniowe zupy, które dotąd robiłam i jadłam!
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 108
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 167
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 165
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 129
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 108
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 167
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 165
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 129
Składniki
Dynie obieramy że skórki, wydrążamy środek i kroimy w kostkę, gruszki obieramy, wycinamy gniazda nasienne i również kroimy w kostkę W garnku na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, po kliku minutach dodajemy dynię oraz gruszkę podsmażamy przez około 5 minut Warzywa zalewamy wodą, dodajemy sól, szczyptę cynamonu oraz 70g czerwonej soczewicy Całość gotujemy przez 45 minut Po tym czasie dodajemy śmietanę i blendujemy na gładki krem, dodajemy sól do smaku Zupę podajemy z grzankami