Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na krem dyniowo-gruszkowy jest delikatny i łagodny. Inny niż wszystkie dyniowe zupy, które dotąd robiłam i jadłam!
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 16
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257255
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 3033
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 16
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257255
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 3033
Składniki
Dynie obieramy że skórki, wydrążamy środek i kroimy w kostkę, gruszki obieramy, wycinamy gniazda nasienne i również kroimy w kostkę W garnku na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, po kliku minutach dodajemy dynię oraz gruszkę podsmażamy przez około 5 minut Warzywa zalewamy wodą, dodajemy sól, szczyptę cynamonu oraz 70g czerwonej soczewicy Całość gotujemy przez 45 minut Po tym czasie dodajemy śmietanę i blendujemy na gładki krem, dodajemy sól do smaku Zupę podajemy z grzankami