Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na krem dyniowo-gruszkowy jest delikatny i łagodny. Inny niż wszystkie dyniowe zupy, które dotąd robiłam i jadłam!
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231745
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4957
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36342
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231745
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4957
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36342
        
        
                Składniki
Dynie obieramy że skórki, wydrążamy środek i kroimy w kostkę, gruszki obieramy, wycinamy gniazda nasienne i również kroimy w kostkę W garnku na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, po kliku minutach dodajemy dynię oraz gruszkę podsmażamy przez około 5 minut Warzywa zalewamy wodą, dodajemy sól, szczyptę cynamonu oraz 70g czerwonej soczewicy Całość gotujemy przez 45 minut Po tym czasie dodajemy śmietanę i blendujemy na gładki krem, dodajemy sól do smaku Zupę podajemy z grzankami