Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na krem dyniowo-gruszkowy jest delikatny i łagodny. Inny niż wszystkie dyniowe zupy, które dotąd robiłam i jadłam!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6031
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9063
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8474
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5833
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6031
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9063
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8474
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5833
Składniki
Dynie obieramy że skórki, wydrążamy środek i kroimy w kostkę, gruszki obieramy, wycinamy gniazda nasienne i również kroimy w kostkę W garnku na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, po kliku minutach dodajemy dynię oraz gruszkę podsmażamy przez około 5 minut Warzywa zalewamy wodą, dodajemy sól, szczyptę cynamonu oraz 70g czerwonej soczewicy Całość gotujemy przez 45 minut Po tym czasie dodajemy śmietanę i blendujemy na gładki krem, dodajemy sól do smaku Zupę podajemy z grzankami