Zupy Przepis na:
Krem dyniowo-warzywny

Przepisów i artykułów: 340 Ocena: 4565
Dodano: 09.05.2017
Odsłon: 95
wiosna nie jest porą roku typową dla potraw z dyni ale jeśli wcześniej zrobiliśmy zapas w zamrażalce to potem możemy cieszyć się smakiem tej wspaniałej zupki przez cały rok
Składniki
- rosół 2 l
- marchew 2 szt
- seler kawałek
- pietruszka 1/2 szt
- cebula 1 szt
- ziemniaki 2 szt
- dynia 1 1/2 szkl (pokrojonej)
- chleb 2 kromki
- olej
- natka pietruszki
- sól, pieprz, ostra papryka
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
1. warzywa pokroić, wrzucić do rosołu, gotować do miękkości,
2. chleb pokroić w kostkę, rozgrzać odrobinę oleju na patelni, wrzucić grzanki, opiekać na wolnym ogniu, wystudzić,
3. jak warzywa będą miękkie zmiksować je, doprawić na dość ostro, podawać z grzankami,
smacznego
Komentarze do przepisu (0)