Do góry

Zupy Przepis na:

Krem dyniowo-warzywny

Krem dyniowo-warzywny

Autor:

Przepisów i artykułów: 340 Ocena: 4565

Dodano:

Odsłon: 95

wiosna nie jest porą roku typową dla potraw z dyni ale jeśli wcześniej zrobiliśmy zapas w zamrażalce to potem możemy cieszyć się smakiem tej wspaniałej zupki przez cały rok

Składniki

  • rosół 2 l
  • marchew 2 szt
  • seler kawałek
  • pietruszka 1/2 szt
  • cebula 1 szt
  • ziemniaki 2 szt
  • dynia 1 1/2 szkl (pokrojonej)
  • chleb 2 kromki
  • olej
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, ostra papryka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. warzywa pokroić, wrzucić do rosołu, gotować do miękkości,
    2. chleb pokroić w kostkę, rozgrzać odrobinę oleju na patelni, wrzucić grzanki, opiekać na wolnym ogniu, wystudzić,
    3. jak warzywa będą miękkie zmiksować je, doprawić na dość ostro, podawać z grzankami,






    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń