Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowity i bardzo aromatyczny krem z suszonych grzybów z dodatkiem włoskich kluseczek ziemniaczanych Gnocchi. Krem jest pożywny i niezwykle delikatny.
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 157
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 101
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 160
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 124
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 157
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 101
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 160
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 124
Składniki
Suszone grzyby płuczemy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy do namoczenia (najlepiej na noc). Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na maśle.
Gdy cebulka się zeszkli, dodajemy do niej odcedzone z wody grzyby i przesmażamy razem przez chwilę - około 3 minut.
Następnie zawartość patelni dodajemy do gotującego się bulionu wraz z listkiem laurowym, zielem angielskim i pokrojonymi na mniejsze kawałki warzywami. Wszystko gotujemy około 30 minut.
Zawartość garnka miksujemy na jednolitą i gładką masę, dodajemy śmietanę i ponownie miksujemy. Powstały krem doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym i ponownie zagotowujemy.
Gotowy krem podajemy z włoskimi kluseczkami gnocchi, a w wersji polskiej z kopytkami.
Życzę smacznego! :)