Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowity i bardzo aromatyczny krem z suszonych grzybów z dodatkiem włoskich kluseczek ziemniaczanych Gnocchi. Krem jest pożywny i niezwykle delikatny.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 75
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2592
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1248
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 75
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2592
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1248
Składniki
Suszone grzyby płuczemy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy do namoczenia (najlepiej na noc). Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na maśle.
Gdy cebulka się zeszkli, dodajemy do niej odcedzone z wody grzyby i przesmażamy razem przez chwilę - około 3 minut.
Następnie zawartość patelni dodajemy do gotującego się bulionu wraz z listkiem laurowym, zielem angielskim i pokrojonymi na mniejsze kawałki warzywami. Wszystko gotujemy około 30 minut.
Zawartość garnka miksujemy na jednolitą i gładką masę, dodajemy śmietanę i ponownie miksujemy. Powstały krem doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym i ponownie zagotowujemy.
Gotowy krem podajemy z włoskimi kluseczkami gnocchi, a w wersji polskiej z kopytkami.
Życzę smacznego! :)