Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jesienne danie z dodatkiem mascarpone i curry :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 780
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 498
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 780
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 498
Składniki
Oczyszczone kurki wrzucamy do garnka razem z 2 łyżkami masła. Smażymy 3 minuty. Wsypujemy łyżeczkę curry. Posiekaną cebulę i czosnek dodajemy do kurek i znów smażymy 3 minuty. Marchewkę i pietruszkę trzemy na tarce i dodajemy do grzybów. Dorzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlewamy litr wody, gotujemy na średnik ogniu, pod przykryciem około 20 minut.
Po tym czasie dodajemy śmietanę oraz mascarpone. Zupę blendujemy na krem (po przestygnięciu). Doprawiamy do smaku.