Do góry

Zupy Przepis na:

Krem kurkowy

Krem kurkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 107 Ocena: 378

Dodano:

Odsłon: 43

Pyszne jesienne danie z dodatkiem mascarpone i curry :)
Reklama
Reklama
Krem kurkowy

Przygotowanie

  1. Oczyszczone kurki wrzucamy do garnka razem z 2 łyżkami masła. Smażymy 3 minuty. Wsypujemy łyżeczkę curry. Posiekaną cebulę i czosnek dodajemy do kurek i znów smażymy 3 minuty. Marchewkę i pietruszkę trzemy na tarce i dodajemy do grzybów. Dorzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlewamy litr wody, gotujemy na średnik ogniu, pod przykryciem około 20 minut.

  2. Po tym czasie dodajemy śmietanę oraz mascarpone. Zupę blendujemy na krem (po przestygnięciu). Doprawiamy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń