Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jesienne danie z dodatkiem mascarpone i curry :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3318
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3724
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 286
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 483
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3318
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3724
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 286
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 483
Składniki
Oczyszczone kurki wrzucamy do garnka razem z 2 łyżkami masła. Smażymy 3 minuty. Wsypujemy łyżeczkę curry. Posiekaną cebulę i czosnek dodajemy do kurek i znów smażymy 3 minuty. Marchewkę i pietruszkę trzemy na tarce i dodajemy do grzybów. Dorzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlewamy litr wody, gotujemy na średnik ogniu, pod przykryciem około 20 minut.
Po tym czasie dodajemy śmietanę oraz mascarpone. Zupę blendujemy na krem (po przestygnięciu). Doprawiamy do smaku.