Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa po którą chętnie sięgniemy.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 111
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 82
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5962
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6849
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 111
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 82
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5962
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6849
Składniki
Warzywa z wyjątkiem brokuła obrać ,pokroić umieścić w garnku.Podudzie umyć dodać do warzyw.Wszystko zalać wodą i gotować.Dodać liść laurowy , ziele angielskie,doprawić solą.Gotować 40 min.
Brokuła umyć rozebrać na różyczki,dodać do gotującej się zupy.Doprawić ziołami prowansalskimi.Całość gotować 10 min.
Wyłączyć ,wyjąć podudzie ,obrać ,dodać do zupy .Wyjąć liść laurowy .Zblendować.
Całość chwilę zagotować doprawiając pieprzem i chili.Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.Smacznego!!!!