Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa po którą chętnie sięgniemy.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 687
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 157
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1333
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 687
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 157
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1333
Składniki
Warzywa z wyjątkiem brokuła obrać ,pokroić umieścić w garnku.Podudzie umyć dodać do warzyw.Wszystko zalać wodą i gotować.Dodać liść laurowy , ziele angielskie,doprawić solą.Gotować 40 min.
Brokuła umyć rozebrać na różyczki,dodać do gotującej się zupy.Doprawić ziołami prowansalskimi.Całość gotować 10 min.
Wyłączyć ,wyjąć podudzie ,obrać ,dodać do zupy .Wyjąć liść laurowy .Zblendować.
Całość chwilę zagotować doprawiając pieprzem i chili.Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.Smacznego!!!!