Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio gdzieś mi tam mignął przepis na zupę krem z marchwi. Pomyślałem więc, że to dobry temat, więc zakupiłem bazę, czyli marchewkę, a dalej już samo poszło. Syta i aromatyczna zupa krem z marchewki poleca się na każdy dzień tygodnia. Arek Gie
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 725
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 201
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 203
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 4134
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 725
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 201
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 203
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 4134
Składniki
Mięso dokładnie oczyszczamy, zalewamy zimną wodą (2 litry), dodajemy pieprz ziarnisty, liście laurowe i płaską łyżeczkę soli. Zagotowujemy, usuwamy powstałe szumowiny, zmniejszamy płomień, gotujemy pod przykryciem przez 90 minut.
Mięso wyciągamy z wywaru, a sam wywar przecedzamy. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, przykrywamy by nie wyschło.
Marchewki, pietruszki, por i ziemniaki, kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do mięsnego wywaru i gotujemy do miękkości. Całość blendujemy i przecieramy przez sito, doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso podsmażamy na rozgrzanym maśle, pod koniec dodając posiekany czosnek i imbir, a na samym końcu łyżkę bułki tartej. Zrumieniamy.
Zupę-krem podajemy z mięsem i posiekaną natką pietruszki.