Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio gdzieś mi tam mignął przepis na zupę krem z marchwi. Pomyślałem więc, że to dobry temat, więc zakupiłem bazę, czyli marchewkę, a dalej już samo poszło. Syta i aromatyczna zupa krem z marchewki poleca się na każdy dzień tygodnia. Arek Gie
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Mięso dokładnie oczyszczamy, zalewamy zimną wodą (2 litry), dodajemy pieprz ziarnisty, liście laurowe i płaską łyżeczkę soli. Zagotowujemy, usuwamy powstałe szumowiny, zmniejszamy płomień, gotujemy pod przykryciem przez 90 minut.
Mięso wyciągamy z wywaru, a sam wywar przecedzamy. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, przykrywamy by nie wyschło.
Marchewki, pietruszki, por i ziemniaki, kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do mięsnego wywaru i gotujemy do miękkości. Całość blendujemy i przecieramy przez sito, doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso podsmażamy na rozgrzanym maśle, pod koniec dodając posiekany czosnek i imbir, a na samym końcu łyżkę bułki tartej. Zrumieniamy.
Zupę-krem podajemy z mięsem i posiekaną natką pietruszki.